ЗА НАС

Здравейте!

Добре дошли в нашия свят!

Обичате ли да пътувате? Харесвате ли да се разхождате извън отъпканите туристически маршрути?

Ако “ДА”, то сте попаднали  на точното място!


Петя, Александър и Александра Рангелови


Петя

Аз съм човека, който пише постовете, автор и създател на https://travel-with-history.com/. Също съм и главният виновник за нашите пътешествия. Подготвям маршрутите, откривам дестинациите, имам усет за скритите местенца. Не знам как успявам, но винаги откривам нещо интересно и непознато където и да било. Страстен почитал съм на Discovery Channel и именно това е моята муза да изследвам сцените от екрана на живо. Въпреки, че съм фармацевт, археологията и историята са другата ми страст. Обичам загадъчните места и легендарните замъци, но най-вече обичам ИТАЛИЯ!

Александър

Александър е „гръбнака“ на всичко. Той засега е главния шофьор, фотограф и какво ли още не. Но нали знаете, че зад всяка успяла жена стои един каталясал от глупостите ѝ мъж? Неговата страст са колите, а МАРАНЕЛО – Раят. Харесва по-съвременни забележителности, но е толерантен и с моите средновековни и древни щуротии, а аз винаги се старая да компенсирам между двете. Понякога му омръзва да обикаля в горещините и казва, че повече по абатства няма да ходи, но винаги ми угажда на странните желания. Ами, какво да прави човека?!

Александра

Алекс си е странна „птица“ и рядко се впечатлява от каквото и да било. Обикновено просто се разхожда около нас, докато не ѝ разкажа с подробности какво точно се намира пред очите ѝ. Харесва изкуството под всякаква форма и местата с интересна история. За да събуди дадено място интереса ѝ, то трябва да е свързано с някое изумително творение като ЧУДОВИЩАТА НА БОМАРЦО и ИДЕАЛНИЯТ ДВОРЕЦ. Напоследък отменя баща си зад камерата, чак ме изумява какви попадения излизат от обектива ѝ. Доста често я губим из сувенирните магазинчета, но вече знаем – където е лавандулата, там е и тя.


Това е нашият блог за туризъм, пътешествия, история и традиции. Нашето малко виртуално пространство, в което споделяме личните си преживявания и емоции.

Голямата ни любов е Италия!

Всяка година имаме възможността да посещаваме „ботуша“ поне за месец. Време, в което търсим нови скрити „съкровища“, опознаваме традициите на Италия, посещаваме много празници (имаме си и любими, които не пропускаме всяка година).

България е прекрасна!

Разбира се пътуваме много и из България. Напоследък сме се отдали на къмпинг туризма сред прекрасната ни природа, но това не пречи да търсим и градски дестинации, за които да разказваме.  • За нас туризма не е просто да се възхищаваме на архитектурата, да обикаляме безцелно из улиците на непознат град или да вървим с група водена от екскурзовод по точно начертани маршрути.
  • Маршрутите ни винаги са като „Експедиция в непознатото“- извън популярното и масовото, а ако все пак вятъра ни отвее на достатъчно посещавана дестинация, търсим някоя не толкова известна брънка от историята или скрита легенда, която ни предоставя различна гледна точка на възприятие.
  • Ние харесваме историята, онази която се е запечатала в тухлите на старите сгради, онази която се предава от поколенията и за която ще се разказва още дълго време.
  • Не посещаваме просто нова дестинация. Пътуваме из традиции, вкусове, култури и впечатления. Стараем се да опитаме от всичко и когато се приберем да сме пренаситени с нови емоции и спомени. Еуфорията от всяко пътешествие ни държи седмици след това.
  • Ние не сме просто туристи- ние сме ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ!

Потопете се заедно с нас в свят на приключения от миналото, изумителни творения и непознати дестинации! 

Buon viaggio…

Последвайте ни в социалните мрежи Facebook и Instagram за да сте с нас във всички приключения.

Абонирайте се, за да научавате първи за нашите приключения!

© Travel-with-history 2023

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Реклами