НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАРЕМА – „ДИВОТО ЗОВЕ“

Templi dello Scoglietto – Associazione Culturale “Progetto Archeologico Alberese”

Парк Марема се разпростира по криволичеща верига от хълмове наречени Uccellina, успоредни на брега на Тиренско море и покрити със средиземноморски скраб. Този отрязък от регион Марема е известен със своите катерици, диви животни, мулета, плахи сърни, лисици, диви прасета, елени, бикове и още много други животни които се скитат из дивата природа сред ароматите и цветовете на средиземноморски храсти.

DSC_0224

Това е природният парк Марема, 9000 хектара зелен оазис, простиращ се от Алберезе до крайбрежието на Принчипина а Маре и Таламоне.

DSC_0169

Растителността в парка се характеризира предимно с дъбове, достигащи 12м височина, храсти и диви ягоди. Богато е и разнообразието на птици. Влажната зона дава гостоприемство на над 270 вида а също е и важна зона за зимуване на много видове водни птици.

DSC_0170

Воденето на домашни любимци в парка е забранено с цел да се защити както дивата природа на Марема, така и самите любимци.

DSC_0174

Плажът на парка е лесно достъпен както с кола, така и с велосипед. Със своите 8км дължина велосипедната алея преминава през целия див и девствен парк, като разкрива прекрасни пейзажи.

DSC_0172

Можете да посетите парка и пеша, като използвате някоя от деветте еко пътеки.

Организират се и различни преходи с водач като най-дългия е „Големия кръстопът на парка“ с продължителност 10 часа и се организира веднъж месечно между септември и юни. Друг преход е „Скандинавска разходка“ в която има различни по трудност маршрути и се организира целогодишно. Ако все пак искате да се насладите на природата в парка без физически усилия може да отидете с кола като си вземете билет на входа срещу символична такса.

DSC_0168

Легендата за плажа разказва за едно красиво и бледо момиче, което се криело в сянката на дърветата. Слънцето искало да я огрее, затова помолило вятъра да му помогне. Вятъра не успял и затова разрушил плажа, а момичето се удавило в морето като се превърнало в медуза. Днес тя произвежда медузите, които може да се видят навсякъде в Марина ди Алберезе.

DSC_0176

Плажът е покрит със фин златист пясък и множество малки колиби, изработени от бели измити дървесни стволове и клони. Ако имате намерение да си починете на плажа не забравяйте да си вземете допълнителна кърпа, за да използвате тези колиби като естествена сянка.

Ако си носите храна я дръжте здраво, защото може да се натъкнете на опитни лисици, които са решени да стигнат до тосканския ви сандвич с прошуто и сирене. 

Парк Марема е мястото където може да се докоснете до дивата природа, да си починете или да нахраните лисица.Там е мястото където да избягате от градския шум и да се насладите на тишина, спокойствие и песента на птиците.

Buon viaggio…

cropped-70588424_713495272455730_7746222982921453568_o.jpg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s