ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ

ЗДРАВЕЙТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ

За много от вас пътешествието не е просто посетена дестинация, то е начин на живот, създаване на спомени и опознаване на света. Много от вас, също като нас са привърженици на самостоятелните пътешествия, но поради липса на време се доверявате на организирани екскурзии. Но това си има своите плюсове и минуси. От една страна посещавате много места, но от друга всичко е разчетено до минути и обикновено е много набързо и с куп информация, която трудно се асимилира и запомня. Финансовата страна също не е за подценяване. Самостоятелните екскурзии в повечето случаи излизат по-евтино от организираните.

Но тук идва фактора време. За да тръгнете сами където и да било означава часове, дори дни щателно проучване и търсене на информация. Резервацията на хотел и самолетен билет са най-лесният момент от организацията. Проучването отнема в пъти повече време и усилия. Не само забележителности в мястото, което сте се насочили, а също как да стигнете до там, къде да паркирате ако сте с кола или пък кой автобус да хванете, какво да хапвате, кой сувенир е най-подходящ и още куп други неща за които в повечето случаи дори не се сещате предварително.

Случвало ли ви се е да видите нещо впечатляващо и да не знаете какво е? Или пък сте попаднали на някоя статия за интересно място и искате да го посетите, но не откривате екскурзии до там? И на нас ни се е случвало, и то много пъти. Ние не знаем абсолютно всичко, но пък имаме усет за „скритите потайности“. Затова пътуваме сами. Ако и вие искате да преживеете магията на самостоятелното пътешествие, но нямате достатъчно време за проучвания, просто си резервирайте хотел и транспорт и оставете останалото на нас. ПИШЕТЕ НИ!

Ако имате каквито и да било въпроси – ПИШЕТЕ НИ!

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ НАС

 • Затруднени сте при избора на транспорт? Заедно ще обсъдим най-удачният вариант за придвижване. Ако се спрете на собствен превоз, ще изчислим разстоянието, пътните такси и най-удобният маршрут за вас.
 • Хотел? Ние не сме туристическа агенция и не правим резервации, но можем да ви помогнем при избора на място за настаняване според вашия бюджет. Разгледайте места за настаняване тук:
 • Не знаете къде да отидете? Ще открием за вас много забележителности, местоположението им, входни такси и тяхната история.
 • Искате ден за разпускане? Няма проблем, ако ви остане такъв ден, престоят ви е по-дълъг и ви е омръзнало да обикаляте, ще открием начин да се забавлявате докато си почивате.
 • Чудите се къде да хапвате? Ще ви насочим към най-добрите места за хранене с традиционни ястия, така, че да усетите максимално културата и бита на местните.

ЗА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ПРОЧЕТЕТЕ:

ИЗГОТВЯМ СИ МАРШРУТ. КАК ГО ПРАВЯ?

Здравейте! Вие, когато тръгвате на пътешествие без агенция, изготвяте ли си подробен план за местата, които искате да посетите или…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ

 • Маршрут под формата на електронна книга в удобен PDF формат, който може да отваряте в телефона си по всяко време, без да ви е нужен интернет.
 • Отделни маршрути разделени на турове, съобразени с еднодневен преход. Броят на туровете зависи от времето ви за престой, натовареността която можете да си позволите и индивидуалните ви предпочитания за забележителности.
 • Във всеки тур има кратка история за всяка забележителност, работно време, цени на входни билети, местоположението ѝ (адрес и GPS координати) и как да стигнете до нея. В случай, че сте с кола координатите ще са до най-близкия паркинг.
 • Разстоянието, което ще изминете независимо дали сте пеша, с градски транспорт или автомобил.
 • Всичко е съобразено с времето за разглеждане на забележителностите, така че да не бързате и да имате възможност за спокойна разходка. Тоест няма турове с 20 обекта, които са физически неизпълними.
 • Кулинарният пътеводител е отделен гид с описание на традиционната кухня. В дневните турове са включени заведения, в които се предлага. За всяко заведение също има адрес, ценови диапазон (ако има информация) и линк към сайта му (ако има такъв).

PDF МАРШРУТ

Индивидуален маршрут е PDF файл, под формата на електронна книга, който запазвате в телефона си и следвате по време на вашето пътешествие. За да добиете представа какво получавате, Ви представям снимки на част от четиридневен Маршрут до Венеция, изготвен през 2022 година. Този Маршрут е най-търсеният до този момент и е изпълняван многократно от различни хора, като последните за момента туристи го изпълниха през март 2023 година.

КАКВО ЗАВИСИ ОТ ВАС

 • Туровете, които получавате са примерни маршрути, които не сте длъжни да спазвате стриктно. Те са с цел да ви помогнат да организирате екскурзията си и да опознаете мястото без да ви е нужен екскурзовод.
 • Вие решавате как да изпълните даден тур. Тоест може да започнете отзад напред или да си избирате произволен тур всеки ден.
 • Може да пропуснете някоя забележителност ако не ви е интересна или пък да се застоите в друга, която е събудила интереса ви.

Как изпълнихме собствения си маршрут през септември 2022г.

НАШАТА ЦЕЛ

 • Да не губите излишни време и усилия в проучване и организация.
 • Ще можете да определите по-лесно разходите си като получите описание за цени на всичко – от пътни разходи до входни такси. Ако пътувате със собствен транспорт единствено разхода на гориво ще трябва да си изчислите вие, но ако желаете ще добавим и цени на горивата в страната, която ще посетите.
 • Целта на туровете е да не се лутате безцелно без да знаете какво да търсите и в крайна сметка да се окаже, че сте пропуснали нещо емблематично за района.

NOTA BENE! Тази услуга е за пътешественици, които не искат да обикалят безцелно из улиците на някой непознат град. Тя е хора, които обичат историята и забележителностите и не посещават определени места само защото са модерни или просто да се похвалят, че са били там. Услугата е за работещи хора, които нямат физическата възможност и време да проучат сами желаната дестинация.

ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ

ИТАЛИЯ

 • Най-добрите маршрути, които изготвяме са за Италия. Посещавали сме страната многократно и имаме достатъчно наблюдения за бита на хората. Също така знаем и много интересни места и истории, които трудно ще откриете без нашата помощ.
 • Получавате информация от личен опит. Всички маршрути, които изготвяме за Италия са старателно проучени, а повечето от тях са лично изминати.

За част от интересните дестинации, които сме посетили в Италия, може да прочетете тук:

ЕВРОПА

 • Засега предлагаме маршрути само в рамките на Европа.
 • Посещавали сме и много Европейски градове, но дори и да не сме били в района, който сте си харесали за дестинация, не се притеснявайте. Изготвяли сме маршрути и за места, на които не сме стъпвали.
 • Ако сте решили да посетите голям град, ще изготвим за вас пътеводител с емблематични забележителности, местоположението им, входните такси (ако има такива) и как да стигнете до тях.
 • Ако ни изпратите и локацията на хотела си, напътствията ще са много по-подробни за ваше улеснение.

Може да поръчате Маршрут от всяка точка на света, но ще бъде изработен само и единствено на български език!

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ИЗПЪЛНЕНИ МАРШРУТИ

ЛАЗУРЕН БРЯГ

В сърцето на Европа, между южните Алпи и Средиземноморието, ще останете изумени от красотата на Лазурния бряг или Френската ривиера.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ОТНЕМЕ

За да бъде оптимален, подробен и точен един Индивидуален маршрут се изискват много подробни проучвания и съответно това е свързано с време. Не става за ден или два. Няма точно определен период за който можем да Ви изготвим план за пътуване. Оптималният период за този процес е между един и три месеца, зависи от натовареността, продължителността и вашите индивидуални изисквания. За да бъдат максимално точни указанията в него, трябва да ни изпратите локация на хотела, в който ще се настаните.

Преди да поръчате Индивидуален маршрут се свържете с нас. Нямаме физическа възможност да изготвяме няколко маршрута едновременно. Тоест, ако работим върху друг Индивидуален маршрут, възможността да изработим Вашият в срок е минимален.

ЦЕНИ

Travel-with-history.com не е туристическа агенция а личен блог. Изготвянето на Маршрут е индивидуално и по ваше желание. Нашата цел е да помагаме на хора, които като нас пътуват самостоятелно.

Всички знаем, че времето е пари и както вече споменахме в предишния параграф – изисква се много време. Ние ценим труда си, плащаме такси и данъци, тоест тази услуга не е нито безплатна, нито евтина.

Плащането се извършва чрез онлайн платформата PayPal. Относно Вашите лични данни, прочетете нашата Политика за поверителност. Не приемаме плащания предварително! Плащането се извършва след изрично потвърждение от наша страна за изготвен Маршрут!

За да се възползвате от тази услуга, преди да платите чрез формуляра по-долу – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪРВО СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС!

ТРИДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ БЕЗ КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – 60€

Ще получите електронен пътеводител, в удобен PDF формат, с подробни инструкции за маршрути, разстояния, забележителности и цени. Указания за придвижване, независимо дали ще ползвате обществен транспорт или собствен превоз. Тоест, как да стигнете до хотела си от летището, как да се придвижвате до забележителностите и колко ще Ви струва това. Указанията са изключително подробни!

ТРИДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ БЕЗ КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Указания за забележителности, транспорт и цени

60,00 €

ТРИДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ С КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – 80€

Ще получите електронен пътеводител, в удобен PDF формат, с подробни инструкции за маршрути, разстояния, забележителности и цени. Указания за придвижване, независимо дали ще ползвате обществен транспорт или собствен превоз. Тоест, как да стигнете до хотела си от летището, как да се придвижвате до забележителностите и колко ще Ви струва това. Указанията са изключително подробни!

Ще откриете отделен гид с описание на традиционната кухня. В дневните турове са включени заведения, в които се предлага. За всяко заведение също има адрес, ценови диапазон (ако има информация) и линк към сайта му (ако има такъв).

ТРИДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ С КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Указания за забележителности, транспорт, цени и традиционна кухня

80,00 €

ПЕТДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ БЕЗ КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – 95€

ПЕТДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ БЕЗ КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Указания за забележителности, транспорт и цени

95,00 €

ПЕТДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ С КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – 110€

ПЕТДНЕВЕН ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ С КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Указания за забележителности, транспорт, цени и традиционна кухня

110,00 €

КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – 45

Кулинарният пътеводител е отделен гид с описание на традиционната кухня с насоки към заведения, в които се предлага с адрес, ценови диапазон (ако има информация) и линк към сайта му (ако има такъв). Всяко описано заведение е старателно проучено въз основа на отзиви и оценки на гости в минимум пет международни сайта. Освен това, имаме обратна връзка с пътешественици, възползвали се от наш Маршрут. Тоест, няма описан ресторант с ниска оценка и лош отзив.

КУЛИНАРЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ

Традиционна кухня за дестинация по Ваш избор

45,00 €

НАШИТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ

АКО СТЕ ГОТОВИ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ — ПИШЕТЕ НИ!

BUON VIAGGIO …

© Travel-with-history 2023

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s