ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ

ЗДРАВЕЙТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ!

За много от вас пътешествието не е просто посетена дестинация, то е начин на живот, създаване на спомени и опознаване на света. Много от вас, също като нас са привърженици на самостоятелните пътешествия, но поради липса на време се доверявате на организирани екскурзии. Но това си има своите плюсове и минуси. От една страна посещавате много места, но от друга всичко е разчетено до минути и обикновено е много набързо и с куп информация, която трудно се асимилира и запомня. Финансовата страна също не е за подценяване. Самостоятелните екскурзии в повечето случаи излизат по-евтино от организираните.

Но тук идва фактора време. За да тръгнете сами където и да било означава часове, дори дни щателно проучване и търсене на информация. Резервацията на хотел и самолетен билет са най-лесният момент от организацията. Проучването отнема в пъти повече време и усилия. Не само забележителности в мястото, което сте се насочили, а също как да стигнете до там, къде да паркирате ако сте с кола или пък кой автобус да хванете, какво да хапвате, кой сувенир е най-подходящ и още куп други неща за които в повечето случаи дори не се сещате предварително.

Случвало ли ви се е да видите нещо впечатляващо и да не знаете какво е? Или пък сте попаднали на някоя статия за интересно място и искате да го посетите, но не откривате екскурзии до там? И на нас ни се е случвало, и то много пъти. Ние не знаем абсолютно всичко, но пък имаме усет за „скритите потайности“. Затова пътуваме сами. Ако и вие искате да преживеете магията на самостоятелното пътешествие, но нямате достатъчно време за проучвания, просто си резервирайте хотел и транспорт и оставете останалото на нас. ПИШЕТЕ НИ!

Ако имате каквито и да било въпроси – ПИШЕТЕ НИ!

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ НАС:

 • Затруднени сте при избора на транспорт? Заедно ще обсъдим най-удачният вариант за придвижване. Ако се спрете на собствен превоз, ще изчислим разстоянието, пътните такси и най-удобният маршрут за вас.
 • Хотел? Ние не сме туристическа агенция и не правим резервации, но можем да ви помогнем при избора на място за настаняване според вашия бюджет. Разгледайте места за настаняване тук:
 • Не знаете къде да отидете? Ще открием за вас много забележителности, местоположението им, входни такси и тяхната история.
 • Искате ден за разпускане? Няма проблем, ако ви остане такъв ден, престоят ви е по-дълъг и ви е омръзнало да обикаляте, ще открием начин да се забавлявате докато си почивате.
 • Чудите се къде да хапвате? Ще ви насочим към най-добрите места за хранене с традиционни ястия, така, че да усетите максимално културата и бита на местните.

За подробна информация прочетете:

ИЗГОТВЯМ СИ МАРШРУТ. КАК ГО ПРАВЯ?

Здравейте! Вие, когато тръгвате на пътешествие без агенция, изготвяте ли си подробен план за местата, които искате да посетите или…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ:

 • Маршрут под формата на електронна книга в удобен PDF формат, който може да отваряте в телефона си по всяко време, без да ви е нужен интернет.
 • Отделни маршрути разделени на турове, съобразени с еднодневен преход. Броят на туровете зависи от времето ви за престой, натовареността която можете да си позволите и индивидуалните ви предпочитания за забележителности.
 • Във всеки тур има описание на всяка забележителност, работно време, цени на входни билети, местоположението й (адрес и GPS координати) и как да стигнете до нея. В случай, че сте с кола координатите ще са до най-близкия паркинг.
 • Разстоянието, което ще изминете независимо дали сте пеша, с градски транспорт или автомобил.
 • Всичко е съобразено с времето за разглеждане на забележителностите, така че да не бързате и да имате възможност за спокойна разходка. Тоест няма турове с 20 обекта, които са физически неизпълними.
 • Отделен гид с описание на традиционната кухня, както и заведения, където се предлага. За всяко заведение също има адрес, ценови диапазон (ако има информация) и в кой от предходните турове може да се включи.

КАКВО ЗАВИСИ ОТ ВАС:

 • Туровете, които получавате са примерни маршрути, които не сте длъжни да спазвате стриктно. Те са с цел да ви помогнат да организирате екскурзията си и да опознаете мястото без да ви е нужен екскурзовод.
 • Вие решавате как да изпълните даден тур. Тоест може да започнете отзад напред или да си избирате произволен тур всеки ден.
 • Може да пропуснете някоя забележителност ако не ви е интересна или пък да се застоите в друга, която е събудила интереса ви.

Как изпълнихме собствения си маршрут през септември 2022г.

НАШАТА ЦЕЛ:

 • Да не губите излишни време и усилия в проучване и организация.
 • Ще можете да определите по-лесно разходите си като получите описание за цени на всичко – от пътни разходи до входни такси. Ако пътувате със собствен транспорт единствено разхода на гориво ще трябва да си изчислите вие, но ако желаете ще добавим и цени на горивата в страната, която ще посетите.
 • Целта на туровете е да не се лутате безцелно без да знаете какво да търсите и в крайна сметка да се окаже, че сте пропуснали нещо емблематично за района.

ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ:

ИТАЛИЯ

 • Най-добрите маршрути, които изготвяме са за Италия. Посещавали сме страната многократно и имаме достатъчно наблюдения за бита на хората. Също така знаем и много интересни места и истории, които трудно ще откриете без нашата помощ.
 • Получавате информация от личен опит. Всички маршрути, които изготвяме за Италия са старателно проучени, а повечето от тях са лично изминати.

За част от интересните дестинации, които сме посетили в Италия, може да прочетете тук:

ЕВРОПА

 • Засега предлагаме маршрути само в рамките на Европа.
 • Посещавали сме и много Европейски градове, но дори и да не сме били в района, който сте си харесали за дестинация, не се притеснявайте. Изготвяли сме маршрути и за места, на които не сме стъпвали.
 • Ако сте решили да посетите голям град, ще изготвим за вас пътеводител с емблематични забележителности, местоположението им, входните такси (ако има такива) и как да стигнете до тях.
 • Ако ни изпратите и локацията на хотела си, напътствията ще са много по-подробни за ваше улеснение.

Това са наши изпълнени маршрути:

ЛАЗУРЕН БРЯГ

В сърцето на Европа, между южните Алпи и Средиземноморието, ще останете изумени от красотата на Лазурния бряг или Френската ривиера.…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ВАЖНО: Ако искате Маршрут се свържете с нас поне четири седмици по-рано! Изготвянето и проучването изискват време.

Travel-with-history.com не е туристическа агенция а личен блог. Изготвянето на Маршрут е индивидуално и по ваше желание. Нашата цел е да помагаме на хора, които като нас пътуват самостоятелно. Всички знаем, че времето е пари. Няма точна тарифа за изготвяне на Маршрут, но ориентировъчно това ще струва между 45 – 60 €, в зависимост от продължителността на вашата екскурзия.

Може да поръчате Маршрут от всяка точка на света, но ще бъде изработен само и единствено на български език!

АКО СТЕ ГОТОВИ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ — ПИШЕТЕ НИ!

За да се възползвате от тази услуга, преди да платите чрез формуляра по-долу – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪРВО СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС!

NOTA BENE! Тази услуга е за пътешественици, които не искат да обикалят безцелно из улиците на някой непознат град. Тя е хора, които обичат историята и забележителностите и не посещават определени места само защото са модерни или просто да се похвалят, че са били там. Услугата е за работещи хора, които нямат физическата възможност и време да проучат сами желаната дестинация.

ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ

Дестинация по ваш избор

45,00 €

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s