ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ

ЗДРАВЕЙТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ!

За много от вас пътешествието не е просто посетена дестинация, то е начин на живот, създаване на спомени и опознаване на света. Много от вас, също като нас са привърженици на самостоятелните пътешествия, но поради липса на време се доверявате на организирани екскурзии. Но това си има своите плюсове и минуси. От една страна посещавате много места, но от друга всичко е разчетено до минути и обикновено е много набързо и с куп информация, която трудно се асимилира и запомня. Финансовата страна също не е за подценяване. Самостоятелните екскурзии в повечето случаи излизат по-евтино от организираните.

Но тук идва фактора време. За да тръгнете сами където и да било означава часове, дори дни щателно проучване и търсене на информация. Резервацията на хотел и самолетен билет са най-лесният момент от организацията. Проучването отнема в пъти повече време и усилия. Не само забележителности в мястото, което сте се насочили, а също как да стигнете до там, къде да паркирате ако сте с кола или пък кой автобус да хванете, какво да хапвате, кой сувенир е най-подходящ и още куп други неща за които в повечето случаи дори не се сещате предварително.

Случвало ли ви се е да видите нещо впечатляващо и да не знаете какво е? Или пък сте попаднали на някоя статия за интересно място и искате да го посетите, но не откривате екскурзии до там? И на нас ни се е случвало, и то много пъти. Ние не знаем абсолютно всичко, но пък имаме усет за „скритите потайности“. Затова пътуваме сами. Ако и вие искате да преживеете магията на самостоятелното пътешествие, но нямате достатъчно време за проучвания, просто си резервирайте хотел и транспорт и оставете останалото на нас. ПИШЕТЕ НИ!

Ако имате каквито и да било въпроси – ПИШЕТЕ НИ!

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ НАС:

 • Затруднени сте при избора на транспорт? Заедно ще обсъдим най-удачният вариант за придвижване. Ако се спрете на собствен превоз, ще изчислим разстоянието, пътните такси и най-удобният маршрут за вас.
 • Хотел? Ние не сме туристическа агенция и не правим резервации, но можем да ви помогнем при избора на място за настаняване според вашия бюджет. Разгледайте места за настаняване тук:

Търсите хотел?

 • Не знаете къде да отидете? Ще открием за вас много забележителности, местоположението им, входни такси и тяхната история.
 • Искате ден за разпускане? Няма проблем, ако ви остане такъв ден, престоят ви е по-дълъг и ви е омръзнало да обикаляте, ще открием начин да се забавлявате докато си почивате.
 • Чудите се къде да хапвате? Ще ви насочим към най-добрите места за хранене с традиционни ястия, така, че да усетите максимално културата и бита на местните.

За подробна информация прочетете:

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ:

 • Маршрут под формата на електронна книга в удобен PDF формат, който може да отваряте в телефона си по всяко време, без да ви е нужен интернет.
 • Отделни маршрути разделени на турове, съобразени с еднодневен преход. Броят на туровете зависи от времето ви за престой, натовареността която можете да си позволите и индивидуалните ви предпочитания за забележителности.
 • Във всеки тур има описание на всяка забележителност, работно време, цени на входни билети, местоположението й (адрес и GPS координати) и как да стигнете до нея. В случай, че сте с кола координатите ще са до най-близкия паркинг.
 • Разстоянието, което ще изминете независимо дали сте пеша, с градски транспорт или автомобил.
 • Всичко е съобразено с времето за разглеждане на забележителностите, така че да не бързате и да имате възможност за спокойна разходка. Тоест няма турове с 20 обекта, които са физически неизпълними.
 • Отделен гид с описание на традиционната кухня, както и заведения, където се предлага. За всяко заведение също има адрес, ценови диапазон (ако има информация) и в кой от предходните турове може да се включи.

КАКВО ЗАВИСИ ОТ ВАС:

 • Туровете, които получавате са примерни маршрути, които не сте длъжни да спазвате стриктно. Те са с цел да ви помогнат да организирате екскурзията си и да опознаете мястото без да ви е нужен екскурзовод.
 • Вие решавате как да изпълните даден тур. Тоест може да започнете отзад напред или да си избирате произволен тур всеки ден.
 • Може да пропуснете някоя забележителност ако не ви е интересна или пък да се застоите в друга, която е събудила интереса ви.

Как изпълнихме собствения си маршрут през септември 2021г.

НАШАТА ЦЕЛ:

 • Да не губите излишни време и усилия в организация.
 • Ще можете да определите по-лесно разходите си като получите описание за цени на всичко от пътни разходи до входни такси. Ако пътувате със собствен транспорт единствено разхода на гориво ще трябва да си изчислите вие, но ако желаете ще добавим и цени на горивата в страната, която ще посетите.
 • Целта на туровете е да не се лутате безцелно без да знаете какво да търсите и в крайна сметка да се окаже, че сте пропуснали нещо емблематично за района.

ИНДИВИДУАЛНИ МАРШРУТИ:

ИТАЛИЯ

 • Най-добрите маршрути, които изготвяме са за Италия. Посещавали сме страната многократно и имаме достатъчно наблюдения за бита на хората. Също така знаем и много интересни места и истории, които трудно ще откриете без нашата помощ.
 • Получавате информация от личен опит. Всички маршрути, които изготвяме за Италия са старателно проучени, а повечето от тях са лично изминати.

За част от интересните дестинации, които сме посетили в Италия, може да прочетете тук:

ЕВРОПА

 • Засега предлагаме маршрути само в рамките на Европа.
 • Посещавали сме и много Европейски градове, но дори и да не сме били в района, който сте си харесали за дестинация, не се притеснявайте. Изготвяли сме маршрути и за места, на които не сме стъпвали.
 • Ако сте решили да посетите голям град, ще изготвим за вас пътеводител с емблематични забележителности, местоположението им, входните такси (ако има такива) и как да стигнете до тях.
 • Ако ни изпратите и локацията на хотела си, напътствията ще са много по-подробни за ваше улеснение.

Това са наши изпълнени маршрути:

ХЪРВАТИЯ TOUR

В началото на Септември се подготвяхме за годишната си почивка, както се сещате смятахме да отидем в Италия. С огромно…

Keep reading

ЛАЗУРЕН БРЯГ

В сърцето на Европа, между южните Алпи и Средиземноморието, ще останете изумени от красотата на Лазурния бряг или Френската ривиера.…

Keep reading

ВАЖНО: Ако искате Маршрут се свържете с нас поне четири седмици по-рано! Изготвянето и проучването изискват време.

Travel-with-history.com не е туристическа агенция а личен блог. Изготвянето на Маршрут е индивидуално и по ваше желание. Нашата цел е да помагаме на хора, които като нас пътуват самостоятелно. Всички знаем, че времето е пари. Няма точна тарифа за изготвяне на Маршрут, но ориентировъчно това ще струва между 50-80 лв., в зависимост от продължителността на вашата екскурзия.

Може да поръчате Маршрут от всяка точка на света, но ще бъде изработен само и единствено на български език!

АКО СТЕ ГОТОВИ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ — ПИШЕТЕ НИ!

За да се възползвате от тази услуга, преди да платите чрез формуляра по-долу – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪРВО СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС!

NOTA BENE! Тази услуга е за пътешественици, които не искат да обикалят безцелно из улиците на някой непознат град. Тя е хора, които обичат историята и забележителностите и не посещават определени места само защото са модерни или просто да се похвалят, че са били там. Услугата е за работещи хора, които нямат физическата възможност и време да проучат сами желаната дестинация.

ИНДИВИДУАЛЕН МАРШРУТ

Дестинация по ваш избор

25,00 €