ЗА НАС – не

Здравейте!

Добре дошли в нашият свят!

Обичате ли да пътувате? Харесвате ли да се разхождате извън утъпканите туристически маршрути?

Ако “ДА”, то сте попаднали  на точното място!

Ние сме семейство, което не обича да се слива с тълпите и точно поради тази причина сами организираме всяка наша почивка или екскурзия. С две думи харесваме места, които не са толкова популярни. Разбира се посещаваме и известни градове, но някак по-набързо и с не-толкова голям интерес. Нашето мото е, че човек трябва поне веднъж в годината да посети място на което никога не е бил.

Това е нашият блог за туризъм, пътешествия, история и традиции. Нашето малко виртуално пространство, в което споделяме личните си преживявания и емоции.

Голямата ни любов е Италия!

Всяка година имаме възможността да посещаваме „ботуша“ поне за месец. Време, в което търсим нови скрити „съкровища“, опознаваме традициите на Италия, посещаваме много празници (имаме си и любими, които не пропускаме всяка година).

България е прекрасна!

Разбира се пътуваме много и из България. Имаме прекрасна Родина, която се стараем да популяризираме.

Относно постовете:

Статиите и пътеписите в блога ги пиша аз (Петя), но в подготовката участват всички. Съпругът ми Александър се заема с превоза, децата са фотографите, а аз с логистиката. Не знам как успявам, но винаги откривам нещо интересно и непознато където и да било.


  • За нас туризма не е просто да се възхищаваме на архитектурата, да обикаляме безцелно из улиците на непознат град или да вървим с група водена от екскурзовод по точно начертани маршрути.
  • Маршрутите ни винаги са като „Експедиция в непознатото“- извън популярното и масовото, а ако все пак вятъра ни отвее на достатъчно посещавана дестинация, търсим някоя не толкова известна брънка от историята или скрита легенда, която ни предоставя различна гледна точка на възприятие.
  • Ние харесваме историята, онази която се е запечатала в тухлите на старите сгради, онази която се предава от поколенията и за която ще се разказва още дълго време.
  • Не посещаваме просто нова дестинация. Пътуваме из традиции, вкусове, култури и впечатления. Стараем се да опитаме от всичко и когато се приберем да сме пренаситени с нови емоции и спомени. Еуфорията от всяко пътешествие ни държи седмици след това.
  • Ние не сме просто туристи- ние сме ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ!

Потопете се заедно с нас в свят на приключения от миналото, изумителни творения и непознати дестинации! 

Buon viaggio…


Donate

Travel with history е проект създаден с много любов и ентусиазъм. Помогнете му да се развива и самоиздържа с еднократно дарение. Благодарим Ви!

5,00 €